Najväčší portál na vyhľadávanie lekárov
Obrázok : MUDr. Dana Wittgrúberová

MUDr. Dana Wittgrúberová

MUDr. Wittgrúberová Dana, zubár, Nové Mesto | NávštevaLekára

Stomatológia - zubná ambulancia, zubár

Sestra:

 

Adresa:

Bratislava 3 - Nové Mesto
Bratislavský kraj

Informácie o ambulancii:

P Parkovanie N Noví pacienti Objednávanie Platba kartou

Komunikácia v jazykoch:

Ako sa k nám dostanete:

Zastávka MHD Pionierska:
  • autobusy: 59, 75
  • električky: 3, 5, 7, 11, 17

O lekárovi / ambulancii:

 

Ponúkané služby:

Vstupné vyšetrenie

Prvé ošetrenie celej ústnej dutiny vykonávame pomocou vyšetrovacích inštrumentov a preventívnych RTG snímkov. Vstupná prehliadka zahŕňa kontrolu ďasien, jazyka, kĺbov, sliznice, zubov. Na našom RTG prístroji Vám zhotovíme snímky na ktorých môžeme vidieť skryté kazy pod výplňami, kazy a v medzizubných priestorov.

 

Preventívna prehliadka

Naši pacienti majú preventívnu prehliadku zadarmo deti do 18 rokov dvakrát do roka, dospelí pacienti raz ročne. Preventívna prehliadka zahŕňa vyšetrenie celej ústnej dutiny s odporučením domácej starostlivosti.

 

Detská stomatológia

Mliečne zuby tvoria podstatnú súčasť vývoja stálych zubov, nie je preto pravdou, že o mliečne zuby sa netreba starať. Názor, že mliečne zuby nie sú dôležité, nemajú korene a netreba ich plombovať je absolútne chybný a škodlivý. Čas venovaný zúbkom v detstve sa na ich stave premietne v dospelosti. Nebezpečenstvo prvých zúbkov je nielen v nedostatočnej hygiene. Ich najväčším nepriateľom je cukor. Dlhé cmúľanie cumlíka, pitie z cumlíkovej fľašky alebo cmúľanie si prstov môže viesť k nerovnomernému vývoju čeľustí, čo môže mať za následok v neskoršom veku nerovnosť zubov a iné chyby ortodontického charakteru.

Dieťa by malo navštíviť zubára v čase keď sa mu prerežú prvé zúbky. Čím skôr prebehne prvá návšteva, tým väčšia je šanca že dieťa sa nebude báť zubára. Táto návšteva by nemala znamenať ošetrenie, malo by isť len o prvý kontakt so zubárom. Bolesť, opuchnuté ďasná alebo hnedé zuby vášho dieťaťa by nemali byť dôvodom k prvej návšteve zubára. V takomto prípade sa tento prvý kontakt môže stať traumatizujúcim zážitkom, ktorý často pretrvá aj v dospelosti.

Každé dieťa je iné a má iné nároky v rôznom veku, preto k nim vždy pristupujeme individuálne. Pri ošetrení postupujeme s veľmi citlivým psychologickým prístupom.

 

Ošetrenie zubov 

Najčastejším ochorením zuba je zubný kaz. Zubný kaz sa lieči výplňou alebo tzv. plombou. Tým sa stáva ošetrenie zubov výplňami zákrokom, s ktorým sa človek stretne najčastejšie. V moderných ambulanciách sa môžete stretnúť najčastejšie s dvomi základnými typmi výplní. Na ošetrenie korunkovej časti zuba v našom zariadení používáme kvalitné výpňové materiály ( dózovaný amalgám, skloionomerné cementy, biele fotokompozitné výplne. Biele plomby postupne však vytláčajú klasické amalgámové plomby do sféry tzv. sociálnych výplní pretože amalgám je lacnejší, ľahšie sa spracúva a nevyžaduje toľko času. Samozrejme stopercentný estetický aj technický výsledok Vám môže zaručiť len šikovný a skúsený lekár. Materiály, ktoré používame na zhotovenie výplní pochádzajú výhradne od renomovaných značiek a patria medzi najdrahšie na trhu.

Fotogaléria:

Fotografia ambulancie Fotografia ambulancie Fotografia ambulancie Fotografia ambulancie