Najväčší portál na vyhľadávanie lekárov
Obrázok : Sonografia Ultrazvuk Bratislava Kramáre

Sonografia Ultrazvuk Bratislava Kramáre

Ultrazvuk Bratislava Kramáre Sonografia, Ultrazvuk, Sonografia, RTG, Kramáre | NávštevaLekára


  • Sylvia hodnotí:
    profesionálne vyšetrenie, poučenie o zdravotnom stave
Zobraziť ďalšie hodnotenia

Ultrazvuk, Sonografia, RTG
MUDr. Simona Špesová, MUDr. Marek Makovník, MUDr. Diana Deáková

Sestra:

 

Adresa:

Bratislava 3 - Kramáre
Bratislavský kraj

Objednajte sa k lekárovi - Vyberte požadovaný deň a čas
viac termínovmenej termínov

V termínoch 17 a 22.4 poskytujeme iba sono ciev.

PRIJÍMAME NOVÝCH PACIENTOV od 18 rokov. Cena za vyšetrenie sa pohybuje od 25€ do 60€ v závislosti od druhu vyšetrenia. Dĺžka vyšetrenia je len orientačná, závisí od nálezu.

Informácie o ambulancii:

Platba kartou N Noví pacienti Objednávanie

Komunikácia v jazykoch:

Ako sa k nám dostanete:

 

Hodnotenia:

  • Veľmi dôkladné, odborné vyšetrenie vykonané načas. Ďakujem pani doktorke za jej milý, ústretový a profesionálny prístup. Apríl 2024, Martina
  • Profesionalita a precíznosť, sú dve kritéria, ktoré by ste mali hľadať pri výbere lekára. Ak sa k tomu pridá ešte aj empatia, máte vyhraté. Pani doktorka Špesová je kompletný balíček týchto kritérií. Prostredie kliniky veľmi príjemné, čisté, príjemná hudba a rovnako aj recepčná. Rada sa sem opäť vrátim a nie len na sono. Na recepcií som stretla aj iných doktorov a atmosféra bola veľmi priateľská. Január 2024, Kristína
  • Veľká spokojnosť, promptný termín, príjemný prístup a odbornosť vyšetrujúceho lekára. December 2023, Patricia
  • Lekár milý, vyšetrenie načas.December 2023, Jana
  • Úžasná p. Doktorka ❤️November 2023, Katarína
  • Profesionálny prístup, objednanie na konkrétny čas dodržaný, žiadne čakanie navyše. Takto by to malo fungovať. Spokojnosť Október 2023, Milada
  • Pani doktorka bola velmi prijemna a profesionalna, vysvetlila mi nalez s vsetko prebehlo na vybornu.September 2023, Natália
  • Absolútna spokojnosť. Do ambulancie som sa dostala presne na objednaný čas (možno aj pár minút skôr). Mudr. Makovník je veľmi milý, trpezlivý, príjemný, normálne sa baví s pacientom a vysvetlí veci. Ešte raz ďakujem. Hana S.September 2023, Anna
  • Pani doktorka veľmi príjemná, všetko vysvetlila, ukľudnila. Určite odporúčam.August 2023, Tamara
  • profesionálne vyšetrenie, poučenie o zdravotnom staveAugust 2023, Sylvia
  • Veľmi milý prístup. Doktor sa mi dôkladne venoval.Júl 2023, Jana
  • Všetko bez problémov. Profesionálny prístup. Júl 2023, Tatiana
  • Mozem len doporucit!Júl 2023, Boris
  • Dôkladné vyšetrenie, výborná komunikácia lekára.Júl 2023, Helena
Zobraziť ďalšie hodnotenia »« Skryť hodnotenia

O lekárovi / ambulancii:

MUDr. SIMONA ŠPESOVÁ

MUDr. Simona Špesová absolvovala štúdium Všeobecného lekárstva na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave v roku 2012. Po ukončení vysokoškolského štúdia pracovala krátky čas na rádiologickom oddelení Národného ústavu detských chorôb v Bratislave, kde sa zaoberala diagnostikou ochorení pacientov do 18. roku života. Následne v roku 2013 nastúpila na pozíciu lekár - rádiodiagnostik na Rádiologické oddelenie Národného onkologického ústavu v Bratislave, kde pracuje až do súčasnosti. V roku 2018 ukončila päťročné špecializačné štúdium v odbore rádiológia. Počas svojej dlhoročnej praxe sa špecializuje v odbore onkorádiologie, kde sa zameriava na diferenciálnu diagnostiku prevažne onkologických ochorení a úzko spolupracuje v multidisciplinárnom tíme odborníkov z oblasti chirurgie, onkológie a rádioterapie. Jej každodennou pracovnou náplňou je vyhodnocovanie vyšetrení s využitím širokého spektra diagnostických zobrazovacích metód, ako sú RTG vyšetrenia (skiagrafia, skiaskopia), ultrazvukové vyšetrenia rôznych orgánových systémov, vyšetrenia počítačovou tomografiou a magnetickou rezonanciou. Taktiež sa venuje mamodiagnostike na špecializovanom koncovom pracovisku, zameranom na mamografické a sonografické vyšetrenia prsníkov, vyšetrenia prsníkov magnetickou rezonanciou a intervenčné výkony prsníkových lézií.
 

MUDr. MAREK MAKOVNÍK

MUDr. Marek Makovník pracuje ako atestovaný lekár v špecializačnom odbore diagnostická a intervenčná rádiológia na oddelení Rádiológie Národného onkologického ústavu v Bratislave, kde sa špecializuje predovšetkým na onkorádiológiu so zameraním na diferenciálnu diagnostiku pomocou vyšetrovacích modalít ako sú RTG (skagrafia, skiaskopia), ultrazvuk (ako aj histologizácia patologických lézií pomocou ultrazvukovej navigácie), mammografia, počítačová tomografia (ako aj histologizácia patologických lézií pomocou CT navigácie) a magnetická rezonancia a liečbu onkologických ochorení mini-invazívnymi výkonmi, ktoré poskytuje intervenčná rádiológia (rádiofrekvenčná ablácia, mikrovlnná ablácia, kryoablácia). Vo svojej praxi je súčasťou multidisciplinárneho tímu odborníkov z oblasti chirurgie, onkológie a rádioterapie. Zároveň je ako hlavný rádiológ súčasťou viacerých klinických skúšaní, ktoré sú zamerané na liečbu rezistentných onkologických ochorení.

Ponúkané služby:

Ponúkame ultrazvukové vyšetrenia na špičkovom prístroji. Naši skúsení rádiológovia v obore diagnostickej sonografie Vám venujú dostatok potrebného času na vyšetrenie a komunikáciu s pacientom.

Hlavné zamerania diagnostickej sonografie orgánov:

  • dutiny brušnej a panvy,
  • orgánov krku,
  • povrchových mäkkých tkanív,
  • špecializovanému sonografickému vyšetreniu prsníkov,
  • ciev krku,
  • ciev brušnej dutiny,
  • ciev horných a dolných končatín.

Pozn. Ultrazvukové vyšetrenie srdca vyšetríme v našej kardiologickej ambulancii.

Konzultačná  činnosť
Skúsení rádiológovia Vám radi poskytnú konzultáciu (konziliárnu) v rozsahu zobrazovacích vyšetrení ultrazvukom, počítačovou tomografiou a magnetickou rezonanciou, ako aj v obore intervenčnej rádiológie.
Na konzultáciu je potrebné priniesť kompletnú obrazovú dokumentáciu z doterajších zobrazovacích vyšetrení, ktoré súvisia s aktuálnym zdravotným problémom, ideálne aj s popisom daného vyšetrenia. K vyšetreniu dodávame aj fotodokumentáciu a návrh na ďalší vyšetrovací či liečebný postup.

 

SPEKTRUM NAŠICH ULTRAZVUKOVÝCH VYŠETRENÍ ZAHŔŇA VYŠETRENIE:

  • orgánov dutiny brušnej (pečene, žlčníka a žlčových ciest, sleziny, pankreasu, obličiek a nadobličiek) a tekutinových kolekcií dutiny brušnej
  • orgánov krku (štítnej žľazy, slinných žliaz, lymfatických uzlín)
  • pleurálnych dutín
  • povrchových formácií mäkkých tkanív a periférnych lymfatických uzlín
  • transabdominálne USG vyšetrenie orgánov panvy u žien (maternica, vaječníky, močový mechúr)
  • transabdominálne USG vyšetrenie orgánov panvy u mužov (prostata, močový mechúr)
  • semenníkov
  • prsníkov a regionálnych lymfatických uzlín
  • dopplerografia ciev

 

ČASTÉ OTÁZKY:

JE ULTRAZVUK NEBEZPEČNÝ?
Diagnostický ultrazvuk (tiež sonografia, ultrasonografia, USG) je jednou zo zobrazovacích vyšetrovacích metód, ktorá umožňuje rýchle zobrazenie rôznych vnútorných tkanív ľudského tela, pomocou ktorého môže lekár určiť diagnózu a navrhnúť ďalší postup. Na zobrazenie vnútorných orgánov využíva zvukové vlny s vysokou frekvenciou, ktoré nie sú pre ľudské ucho počuteľné. Vďaka absencii radiačného žiarenia nepredstavuje sonografické vyšetrenie pre pacienta nebezpečenstvo ani pri vysokom počte kontrolných vyšetrení. Je bezpečné aj pre deti a tehotné ženy.

 

ČO JE MOŽNÉ ULTRAZVUKOVÝM VYŠETRENÍM ZISTIŤ?
Ultrazvukové vyšetrenie poskytuje lekárovi informácie o veľkosti sledovaných orgánov, ich vnútornej štruktúre a prítomnosti rôznych patologických stavov. Keďže sú pri sonografickom vyšetrení tkanivá zobrazované v reálnom čase, je taktiež možné zachytiť pohyb jednotlivých orgánov, ako aj tok krvi v cievach. Nevýhodou USG vyšetrenia je neschopnosť ultrazvuku prechádzať cez kosti a vzduch, preto napríklad nie je možné ultrazvukom vyšetrovať orgány vyplnené plynom, ako sú pľúca, črevné kľučky sú ultrazvukom vyšetriteľné obmedzene.

 

JE ULTRAZVUKOVÉ VYŠETRENIE BOLESTIVÉ?
Aby USG vyšetrenie poskytlo lekárovi čo najviac potrebných informácií, je nutné vyvinúť dostatočný tlak špeciálnou vyšetrovacou sondou na vyšetrovanú oblasť, čo môže byť pre pacienta nepríjemné. Vo všeobecnosti je však ultrazvukové vyšetrenie nebolestivou vyšetrovacou metódou.

 

AKO DLHO TRVÁ ULTRAZVUKOVÉ VYŠETRENIE?
Dĺžka vyšetrenia závisí od druhu vyšetrenia, náročnosti nálezu a času potrebného na spísanie lekárskej správy, spravidla 20-30minút.

 

JE PRED USG VYŠETRENÍM NUTNÁ ŠPECIÁLNA PRÍPRAVA?
Pri vyšetrení orgánov brušnej dutiny by pacient mal byť nalačno minimálne 4 hodiny, deň pred vyšetrením je vhodné vyhnúť sa potravinám, ktoré zvyšujú črevnú plynatosť. Piť môže len nesladené a nebublinkové nápoje, ideálne čistú vodu alebo nesladený slabý čaj. Užívanie liekov nie je nutné prerušiť.
Pri vyšetrení panvy je potrebné mať naplnený močový mechúr. Vhodné je vypiť 0,5-1l vody cca 1hod pred vyšetrením.
Ultrazvukové vyšetrenia ostatných orgánov nevyžadujú špeciálnu prípravu.
Pacientov s diabetom, ktorí prichádzajú na vyšetrenie brucha prosíme, aby nás o svojom stave pri objednávaní informovali - pokúsime sa Vám nájsť ranný termín vyšetrenia.

Cenník:

 

Fotogaléria: